Skip to main content

Deze 914 is in 1999 vanuit Amerika naar Nederland gekomen en sindsdien zijn wij dan ook de trotse eigenaar van deze 1.7i uit 1970. Hij moest waarschijnlijk wel even wennen aan het klimaat van dit koude kikkerlandje, maar na even knutselen en veel lieve woorden (echt hele nachten tegen hem gepraat) voelt 'ie zich toch wel thuis. We hebben afgesproken om er alleen samen op uit te gaan als het mooi weer is, en dat gaat heel goed zo !

 

Zonder gekheid: We hebben er dus niet veel aan gedaan, dus nummers erop en rijden. Het is algemeen bekend dat er heel veel tijd in een auto gaat zitten als je er mee aan het werk gaat, vandaar dat we maar hebben besloten er eerst van te genieten en dan zien we wel verder. Tot nu toe gaat het uitstekend, de body is nog niet noodzakelijk toe aan een grote restauratiebeurt, dus we rijden deze zomer waarschijnlijk weer enthousiast rond.

In het voorjaar van 2019 is de 914 opnieuw gespoten en hebben we een paar Amerikaanse dingetjes veranderd. We hebben de 914 opgebouwd met Europees rubberwerk zonder scheuren van de Amerikaanse hitte, onder andere de bovenste rand van het dashboard is gelijk vervangen. We hebben er voor gekozen om ook de Amerikaanse knipperlichten op de voorschermen ook weg te laten.

We toeren er alleen mee als het warm en droog is. Ondanks dat we al heel lang lid zijn zijn we helaas niet veel aanwezig bij ritten/evenementen. De kinderen worden nu iets ouder en kunnen we een keer een middag alleen laten, zodat wij hopelijk iets vaker aanwezig kunnen zijn bij een rit.

Vriendelijke 914 groet uit Hengelo!